A Pirospöttyös rezsicsökkentés

Az Orbán kormány 3 éves dicső működésének csillagképében, a beharangozott családtámogatási rendszer “mester munka” alrendszerén belül szűnt meg a gáz-, és távhő támogatás cca. 100 milliárd Ft nagyságrendben. Párhuzamosan 2010-2013 között, az ÁFA 27%-ra, a gáz, -villany,-víz,-csatorna,-szemétszállítási díj 20-40% emelése mellett a BKV, -ma már MÁV pótlékok, -volán,-jegyek,-benzinár 30%-os drágulása védte meg az Európától sok sok Orbán-fokkal eltérő keresztény nagycsaládok életminőségét.

Ehhez még hozzájárult a mindent elsöprő -fúj szolgáltatás -termelési hatékonyság, az élelmiszerárak 25%-os növekedése. A magyar nép Védőbástyája az adóátrendezés politikájával, újabb jóléti intézkedéseivel, úgy mint, -tranzakciós,-baleseti,-telefon,-chip,-kamat adók, nyugdíjjárulék emelés stabilizálta a zsebünkben maradt pénz biztos elköltését. Még élő kutató intézetek felmérése szerint a magyar nép 46,6% él szegénységben és társadalmi kirekesztettségben, 17% a 66 ezer Ft/fő szegénységi küszöb határértékén vegetál.

Jellemző a súlyosan hátrányos élethelyzet mely kihat az étkezésre, a lakáskörülményekre, egyáltalán az éves akár két napos pihenési lehetőség megteremtésére.

A szegénység küszöb alatti elmozdulás 22%-os amelyhez hozzájárul 49.500 Ft/fő lehetséges havi átlagjövedelem.

Az alacsony munkaintenzitás felső határa 20%, 5 keresőképes emberből 1 végez 8 órai munkát. A legnehezebb kimutatható élethelyzet a roma háztartásokban van, 100-ból 92 mély szegénységben él.

Az úgynevezett középréteg eltűnőben van, a munkanélküliség és a devizahitelek fogságában. Így szép Orbán Viktor Magyarországa 2013-ban, sajnos nem nyugodtan, hanem üvöltve mondhatjuk, hogy az ország az elmúlt 50 év legnagyobb nyomorában él.

Az Orbán rezsin a fenti körülmények között hirdette meg a SZOCIÁLIS REZSICSÖKKENTÉST, amely ezer sebből vérzik és rendkívül gonosz ÁTVERŐ SHOW.

Magánemberek rezsijét 10%-ra csökkentették miközben ugyanannyival növelték a vállalkozókét.

Eredmény, a szolgáltatók rendelkezésre állásának, -karbantartásának csökkenése illetve munkahelyvesztés.

Mérhetetlenül igazságtalan, hogy a még fizetni tudó szegényektől pár ezer Ft, addig a gazdagoknál akár 100 ezer Ft-os havi megtakarítást jelenthet.

A “Gonosz Mester Munka” jelző levezethető a közel 3,5 milliós ma még biztos nyugdíjat kapók átverésén.

Magyarországon az átlagnyugdíj 82 e Ft/fő.

Átlagháztartás rezsije a bevétel 30-35% (gáz,-villany,-szemét,-csatorna,-víz díjak).

A fennmaradó igen csekély összeget a nyugdíjasok 27%-os ÁFÁ-val terhelten lakásra,-megélhetésre,-orvosságra és ma már törvényes hálapénzre költi el.

A Nyugdíjas kosár 30-40%-os áremelést szenvedett az elmúlt 3 évben.

Tehát a rezsicsökkentés 10%-ával szemben 30-40%-kal nőtt a megélhetési költség.

A rezsicsökkentés 10%-ának eredményeképp, amelyhez hozzájárul a belföldi fogyasztás folyamatos csökkenése, az INFLÁCIÓ 40 éve nem látott mélypontra került, 1,7-2%-os. A további rezsicsökkentés illetve a belső fogyasztás ütemének csökkenése mellett az újabb élelmiszer áremelés hatása

nem jelentős, így várhatóan 2013 évben 2,5%, 2014-ben 2,9% lesz.

A fenti levezetés következtében az eddigi nyugdíj emeléséhez képest, amely követte az infláció mértékét EMELÉS nem várható.

2010 4,1%, 2011 3,8+0,6 kor.%, 2012 4,2+0,5 kor.% és 2013 5,2% volt, 2014……

Így a “NYUGDÍJAK ÉRTÉKÉT MEGŐRIZTÜK” Fidesz szlogen kerül a jelentősen megemelt élelmiszer árakkal terhelt NYUGDÍJAS KOSÁRKÁBA. A legszegényebb 4 és fél millió ember, nyugdíjból élők, -rokkantak, -közmunkát végzők az életvitelükhöz szükséges közlekedésnél, orvosi ellátásuknál, élelmiszeráraknál többszörösét fizetik ki a 10 %-os rezsicsökkentéshez képest.

ÉLJEN A REZSICSÖKKENTÉS ASZTALA ÉS NÉVSORA!

Ma már mindenkin láthatóvá vált a bébi kortól függetlenül az Orbán-kormány hathatós működésével az a bizonyos PIROSPÖTTY.

Amit nem értünk, miért kell sorban állni és nevemet adni, hogy ázsiai utódoktól származom és NÁLAM a tényektől függetlenül meg van a PIROSPÖTTY.