VÉLEMÉNYÜNK SZERINT

Az oldalon megjelenő cikkek a DK Székesfehérvári Szervezetének álláspontját tükrözik!

Neked is van Pirospöttyöd és lila foltod ???

Az Orbán kormány 3 éves dicső működésének világrendjében, – a beharangozott családtámogatási rendszer “mestermunka” alrendszerén belül szűnt meg a gáz- és távhő támogatás, kb. 100 milliárd Ft nagyságrendben.

Párhuzamosan 2010-2013 között; az ÁFA 27%-ra, a gáz, -villany, -víz, -csatorna, -szemétszállítási díj 20-40% emelése mellett, a BKV, -ma már a MÁV pótlékok és avolánjegyek, s a benzinár 30%-os drágulása védte meg az Európától sok-sok Orbán-fokkal eltérő keresztény nagycsaládok életminőségét.

Ehhez még hozzájárult a mindent elsöprő -(f)új szolgáltatási, -termelési hatékonyság, az élelmiszerárak 25%-os növekedése.

A magyar nép Védőbástyája az adóátrendezés politikájával, újabb jóléti intézkedéseivel, úgy mint, -tranzakciós, -baleseti, -telefon, -chip, -kamat adók, nyugdíjjárulék emelés stabilizálta a zsebünkben még megmaradt pénz biztos elköltését.

A még működő kutatóintézetek felmérése szerint: a magyar nép

46,6% él szegénységben és társadalmi kirekesztettségben és

17% a 66 ezer Ft/fő szegénységi küszöb határértékén vegetál.

Ezek jellemzője  a súlyosan hátrányos élethelyzet, amely kihat az étkezésre, alakáskörülményekre, akárcsak az éves, –  legfeljebb két napos pihenési lehetőség megteremtésére.

A szegénységi küszöb alatti elmozdulás 22%-os, amelyhez hozzájárul a 49.500 Ft/fő lehetséges havi átlagjövedelem.

Az alacsony munkaintenzitás felső határa 20%, azaz: 5 keresőképes emberből 1 végez 8 órai munkát.

A legnehezebb kimutatható élethelyzet a roma háztartásokban van:

100-ból 92 mélyszegénységben él.

Az úgynevezett “középréteg” eltűnőben, – a munkanélküliség és a devizahitelek fogságában.

Ilyen szép Orbán Viktor Magyarországa 2013-ban.

Ezért hát nem nyugodtan, hanem üvöltve mondhatjuk, hogy az ország az elmúlt 50 év legnagyobb nyomorában él.

Az Orbán rezsim a fenti körülmények között hirdette meg a SZOCIÁLIS REZSICSÖKKENTÉST, amely ezer sebből vérzik és egy rendkívül gonosz ÁTVERŐ SHOW.

A magánemberek rezsijét 10%-kal csökkentették, miközben ugyanannyival növelték a vállalkozókét.    Ennek eredménye; a szolgáltatók rendelkezésre állásának, karbantartásaikcsökkenése és az ezzel együttjáró  munkahelyvesztés.

Mérhetetlenül igazságtalannak tartjuk, hogy a még fizetni tudó szegényeknél ez pár ezer Ft,míg a “nagyfogyasztó” gazdagoknál akár 100 ezer Ft-os havi megtakarítást jelenthet.

A ”Gonosz Mestermunka” jól levezethető a közel 3,5 milliós, ma még biztos? nyugdíjat kapók átverésén, mivel:

- Magyarországon az átlagnyugdíj 82 e Ft/fő.

- Átlagháztartás rezsije a bevétel 30-35% (gáz,-villany,-szemét,-csatorna,-víz díjak).

- A fennmaradó igen csekély összeget a nyugdíjasok a 27%-os ÁFÁ-val terhelten lakásra,   megélhetésre, orvosságra és a ma már törvényes hálapénzre költik el.

A “Nyugdíjas Kosár” 30-40%-os áremelést szenvedett el az elmúlt 3 évben.

Tehát a rezsicsökkentés 10%-ával szemben 30-40%-kal nőtt a megélhetési költség!!!

A rezsicsökkentés 10%-ának eredményeképp, amelyhez hozzájárul a belföldi fogyasztás folyamatos csökkenése, az INFLÁCIÓ 40 éve nem látott mélypontra került, azaz 1,7-2%.

Pont ez a lényeg az ÁTVERÉSBEN !!!

.

A további rezsicsökkentés, illetve a belső fogyasztás ütemének csökkenése mellett az újabb élelmiszer áremelés hatása így már nem jelentős, várhatóan 2013 évben 2,5%, 2014-ben 2,9% lesz.

A fenti levezetés következtében: az eddigi nyugdíj emeléséhez képest, amely eddig követte az infláció mértékét, EMELÉS nem várható!  Ez pedig az átverés másik fele !!!

2010 : 4,1%,     2011 : 3,8+0,6 korrelációs%,     2012 : 4,2+0,5 korrelációs.%   és   2013 : 5,2% volt, 2014 pedig ??????????

Így a “NYUGDÍJAK ÉRTÉKÉT MEGŐRIZTÜK” Fidesz szlogen kerül a jelentősen megemelt élelmiszer árakkal terhelt NYUGDÍJAS KOSÁRKÁBA.    A legszegényebb 4 és fél millió ember, a nyugdíjból élők, a rokkantak, a közmunkát végzők az életvitelükhöz elengedhetetlenül szükséges közlekedésnél, orvosi ellátásuknál, az élelmiszeráraknál a többszörösét fizetik ki a 10 %-os rezsicsökkentésnél!

ÉLJEN A REZSICSÖKKENTÉS ASZTALA ÉS NÉVSORA!

Ma már mindenkin láthatóvá vált a bébi-kortól függetlenül az Orbán-kormány hathatós működésének eredményeként az a bizonyos PIROSPÖTTY, (vagy inkább az a lila folt.

De amit nem értek; miért kell sorban állni és nevemet adni, hogy ázsiai utódoktól származom,mert NÁLAM már a fenti tényektől függetlenül is megvan a PIROSPÖTTY (valamin